Hoe gaat u verstandig om met de verzekeringsrisico’s van leegstand?
Er staan in Nederland vele miljoenen vierkante meters vastgoed leeg. Deels door de economische crisis, deels omdat er gewoonweg teveel wordt gebouwd. Hoe het ook zij: leegstand kost geld. Niet alleen omdat er geen huurpenningen binnenkomen, maar vooral ook door waterschade, brand, inbraak, vandalisme en koperdiefstal. Dat heeft zo zijn effecten op de verzekeringspremie. Hoe gaat u daar verstandig mee om als vastgoedeigenaar?
Leegstaande panden zijn vaak het doelwit van vandalisme, kraken en brandstichting. In de praktijk betekent het dat u als vastgoedeigenaar moeite zult hebben een langdurig leegstaand object te verzekeren in verband met verhoogde kans op schade.

Leegstandsbeheer
VVB WONEN is een leegstandsbeheerder kan u veel ellende besparen. U kunt daarbij denken aan tijdelijk gebruik door bewoners of ondernemers. Er zijn genoeg ondernemers, met name startende ondernemers en zzp-ers, die op zoek zijn naar bedrijfshuisvesting maar terugschrikken voor langdurige huurcontracten, geen behoefte hebben aan heel veel vierkante meters of het plezierig vinden medehuurders te hebben die in hetzelfde schuitje zitten. En wellicht hebben ze ook een netwerk waar ze van kunnen profiteren. Door tijdelijk gebruik of bewoning snijdt het mes aan twee kanten. De tijdelijke gebruikers hebben baat bij goedkope tijdelijke huisvesting. Terwijl u profiteert van het feit dat uw vastgoed wordt gebruikt door mensen, waardoor u minder risico loopt op brandstichting, vandalisme en noem maar op. Een belangrijk gegeven, want een bewoond pand is een beter pand: leegstandsbeheer werkt bewezen verkoop-/verhuurbevorderend. VVB WONEN bied daarbij een oplossing op maat: afgestemd op de mogelijkheden van uw pand, uw budget en de duur van de leegstand. Met duidelijke afspraken over het beheer en het onderhoud.

Hoofdkantoor
Westhavendijk 13
4463 AD GOES
Email: info@vvb-wonen.nl
Telefoon: 085 - 3033 949

Partners