Eigenaar

EIGENAAR

Bent u op zoek naar een vastgoedbeheerder of naar een vastgoedverhuurder dan bent bij ons aan het juiste adres.

VVBWONEN is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in het beheren en verhuren van vastgoed. Wij bemiddelen in zowel zelfstandige dan wel onzelfstandige, tijdelijke als permanente woonruimte en bedrijfsruimtes variërend in iedere prijsklasse.

U wilt uw appartement of huis  verhuren ( of misschien tijdelijk verhuren) ? Dan heeft u al snel met wet- en regelgeving te maken. Vanaf het moment dat een huurder een woning betrekt ontstaat er huurrecht. Dit betekent dat zolang de huurder aan zijn verplichtingen voldoet, de huur niet mag worden opgezegd. Toch zijn er uitzonderingen waardoor u als particulier legaal  kunt verhuren. Hieronder enkele regels die voor u belangrijk zijn.

1: REGELS EN WETGEVING

Het verhuren van uw huis doet u niet zomaar. Als verhuurder wilt u dat alles juridisch goed is geregeld. Legaal uw huis  verhuren kan via een bruikleenovereenkomst , de Leegstandswet en natuurlijk reguliere verhuur. Deze regels bieden u de mogelijkheid uw woning legaal te verhuren. Bij bruikleen en de leegstandswet  betekent dat de huurder na de huurperiode uw woning verplicht moet verlaten. U doet er goed aan om uitsluitend via deze regels tijdelijk te verhuren. Doet u dit niet, dan loopt u het risico van permanente verhuur.

2: WANNEER MAG U ALS PARTICULIER TIJDELIJK VERHUREN

Legaal uw huis verhuren is mogelijk als u de eigenaar bent van de woning. De woning moet zichtbaar te koop staan en u moet een vergunning bij de gemeente aanvragen. Ook is het mogelijk om een korte termijn verhuurovereenkomst af te sluiten met een maximale huurperiode van 2 jaar.

3: INBOEDEL EN VERZEKERING

Bij het verhuren van uw huis of appartement loopt u risico’s op schade. Dit kan schade aan uw woning of inboedel zijn. Bij het gemeubileerd en/of gestoffeerd verhuren van uw huis kan er schade aan uw meubilair ontstaan. Deze schade wordt in sommige gevallen niet uitgekeerd. Vanwege de extra risico’s staan verzekeringsmaatschappijen tijdelijk verhuren soms niet toe. Daarom is het belangrijk om naar de voorwaarden van uw verzekering te kijken. Om de risico’s te beperken is het verstandig om de huurder een eigen inboedelverzekering te laten afsluiten.

4: BELASTING EN HYPOTHEEKRENTEAFTREK

Uw appartement of huis verhuren heeft gevolgen voor uw hypotheekrenteaftrek. Tijdens de verhuur valt uw woning in box 3. Inkomsten uit sparen en beleggen. Dit betekent dat hypotheekrenteaftrek niet mogelijk is. Als verhuurder betaalt u over de huuropbrengsten en waarde van uw woning vermogensbelasting. Verhuurd u uw huis of appartement langer dan 5 jaar dan heeft u geen recht meer op hypotheekrenteaftrek. Betrekt u na het verhuren uw huis of appartement? Dan valt deze weer in box 1, belastbaar inkomen uit werk en woning. U heeft dan weer recht op hypotheekrenteaftrek.

5: VAKKUNDIG VERHUREN VIA VVBWONEN

Uw appartement of huis verhuren is via vvb wonen vakkundig en snel gereld. Als lokale verhuurmakelaar beschikt VVBWONEN over een breed netwerk van woningzoekende die op zoek zijn naar woonruimte.

Daarom zij wij altijd op zoek naar huurwoningen. Als verhuurmakelaar bieden wij uw woning binnen ons netwerk aan en verzorgen het gehele verhuurtraject. Dit betekent dat wij samen met u de voorwaarden en huurprijs bepalen, de woning aanbieden, de toekomstige huurders selecteren en alle juridische documenten opstellen. Het voordeel hiervan is dit dat alles vakkundig voor u wordt geregeld. Met als resultaat: zorgeloos uw appartement of huis verhuren. Geïnteresseerd ?  Bel ons vrijblijvend voor een afspraak.

6: PERSOONLIJK

Voor wij een woning in de verhuur nemen komen wij langs om tijdens een persoonlijk gesprek kennis met elkaar te maken en uw mogelijkheden met betrekking tot de verhuur te bespreken. Wij adviseren u over de haalbare huurprijs en over eventuele veranderingen die aangebracht moeten worden om een snelle verhuur te bevorderen. Tijdens de opname nemen wij digitale foto’s van uw woning en gebruiken deze voor diverse internetpresentaties. Juist gezien het specifieke karakter van de websites, kunt u er vanuit gaan dat reacties vrijwel alleen van potentiële huurders komen.

7: KEURMERK

VVBWONEN is aangesloten bij het keurmerk Verhuurdersbelangen

 

Geschikte kandidaten

VVBWonen selecteert en screent geschikte kandidaten voor uw huurwoning. Wij doen dit door
  • Alleen te bemiddelen voor bewoners die inzicht verschaffen in hun persoonlijke achtergrond door middel van het aanleveren van de juiste documenten
  • De aangeleverde gegevens te checken bij een gerenommeerd gerechtelijk incassobureau
  • Uitsluitend te bemiddelen voor bewoners die financieel draagkrachtig genoeg zijn om de maandelijkse huur te voldoen
  • Controles uit te voeren om verrassingen te voorkomen

 

Beleggingen

Verder is het voor de particuliere vastgoedeigenaren aantrekkelijk om in Box 3 te beleggen, omdat u dan 1,2 % vermogensrendement betaalt. Als eigenaar loopt u het risico dat de inkomsten uit het vastgoed in Box 1 belast kunnen worden tegen het maximaal 52% wanneer u het beheer van uw vastgoed zelf beheert. Vastgoedbeleggingen mogen in Box 3 verrekend worden als de inkomsten niet aangemerkt worden als inkomen uit overige werkzaamheden of winst uit de onderneming. U dient dan wel een beheerovereenkomst te kunnen overleggen aan de Belastingdienst.

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP

Hoofdkantoor
Westhavendijk 13
4463 AD GOES
Postbus 2218
Email: info@vvb-wonen.nl
Telefoon: 085 - 3033 949

Partners